Jobdag met een twist

Welkom bij Terra Arcadia. De jobdagen waar Arcadis en potentiële medewerkers elkaar op een speelse manier leren kennen. Let’s play!

 

Arcadis is een internationaal ingenieursbedrijf dat al meegaat sinds 1888. Hun doel? Het creëren van oplossingen om de levenskwaliteit overal ter wereld te verbeteren. En dat met het oog op duurzaamheid en vergroening. Da’s niet niks natuurlijk. Om dit te verwezenlijken, heb je dan gemotiveerde ingenieurs nodig. Veel ingenieurs…

Om die reden zag Terra Arcadia het licht. Een jobdag waar Arcadis en potentiële medewerkers elkaar op een speelse manier leren kennen. Let’s play!

Who’s Up heeft veel rekening gehouden met onze branding. Hun team is zeer gedreven én ze gebruikten mooie, duurzame materialen wat voor ons heel belangrijk is.

Annick Van Bruyssel - Talent Acquisition Specialist

1. De uitdaging

Elk jaar organiseert Arcadis een jobdag waar jonge ingenieurs kunnen proeven van het bedrijfsleven. Nu denk je bij zo een jobdag misschien aan de typische speech van de CEO, een rondleiding door het bedrijf en een informele babbel achteraf waar je kennismaakt met toekomstige collega’s. Dat kan spannender, dachten ze bij Arcadis. En dus kwamen ze aankloppen bij ons. Tijd om van een doorsnee jobdag een leuk, dynamisch en vooral boeiend evenement te maken!

2. De aanpak

Al snel kwamen we op het idee om gebruik te maken van gamification. Introducing: Terra Arcadia! Een tweedaagse jobdag, inclusief eten en overnachting, boordevol activiteiten waaronder:

  • een interactieve quiz met denk- en doe-opdrachten;
  • werfbezoeken om potentiële kandidaten te laten proeven van het echte werk.

Al die activiteiten waren er natuurlijk niet alleen voor de fun. Het achterliggende idee was om deelnemers te laten kennismaken met Arcadis op een interactieve manier. Maar ook vanuit een rekruteringsstandpunt was het interessant om te ontdekken wie welke rol inneemt binnen een team en wat hun strategie en denkwijze is.

3. Het resultaat

Een succes, al zeggen we het zelf. De collega’s bij Arcadis waren onder de indruk en vooral opgetogen om hun kennis te delen met ingenieurs die voor het eerst het veld betreden. Ook de deelnemers waren laaiend enthousiast. Dat Terra Arcadia klaar is voor een 2de editie, is duidelijk!

Ook nood aan ondersteuning?

Stel ons jouw vraag en we zitten snel samen om te kijken hoe we meerwaarde kunnen bieden. 

Tot snel! 

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.