Werkwijze

uitgebreide Intake

We maken kennis met het bestaande team via de speeddates en assessments.

Dit geeft ons de kans om op een snelle manier zicht te krijgen op de omgeving waar de nieuwe collega in zal terechtkomen en om een kwalitatieve matching te verzorgen.

Alle info wordt netjes verzameld op ons platform en beschikbaar gemaakt voor de werkzoekenden.

Start zoektocht

We gaan op zoek naar kandidaten, die op hun beurt telkens uitvoerig gescreend worden. Hiervoor gebruiken we de kracht van ons eigen jobplatform en recruitment marketing.  

Matching

Wij gaan op zoek naar het juiste talent op basis van alle info die we verkregen hebben. Elke werkzoekende wordt uitvoerig gescreend en gekoppeld aan de bestaande data die we ontvangen hebben van de assessments. De kans op verkeerde aanwervingen daalt drastisch!

Voorstelling

Als werkgever kan je elke stap die we ondernemen online opvolgen. Ons platform geeft u de mogelijkheid om voorgestelde kandidaten te evalueren, snel feedback te geven, kandidaten te vergelijken en snel vragen te stellen. 

Van kennismaking tot voorstelling, alles verloopt 100% digitaal.   

Unieke, kwaliteitsvolle instroom

Onze applicatie is uniek en dat zorgt voor heel wat registraties van nieuwe werkzoekenden. Gekoppeld aan ons laagdrempelig assessment en de ervaring van onze recruiters gaan we voor de ultieme match! 

Minder kans op "mis-hires"

Door onze uitvoerige manier van matchen, verlagen we de kans op verkeerde aanwervingen. We focussen op kwaliteit, niet op kwantiteit. 

No cure No Pay

Twijfel je nog aan onze manier van aanpak? Wij werken op een no cure no pay basis, je betaalt dus pas als er een nieuwe collega wordt aangeworven.  

Recruitment

Technologie