Wij helpen organisaties met het vinden van het juiste talent door samen met hen een krachtige referral strategie op te zetten.

External Referral Recruitment

Samen met onze klanten gaan we op zoek naar de juiste strategie, originele spelconcepten, duidelijke spelregels & unieke beloningen. Van A-Z gaan we samen op zoek naar nieuwe collega's!

Ambassadors are key

Samen met onze klanten werken we een referral strategie uit voor het bereiken, overtuigen en converteren van ambassadeurs. We zetten onze eigen applicatie in om het volledige proces in goede banen te leiden.

Visie

Uitzendorganisaties, jobboards & selectiekantoren hebben het op vandaag heel moeilijk om het juiste talent te vinden. Heel wat mensen hebben nu éénmaal al een job, waardoor ze niet gemakkelijk te bereiken zijn. Wij geloven dat het tijd is voor een alternatieve manier van rekrutering: referral recruitment. Samen met onze klanten werken we een volledige strategie op maat uit en zetten we onze eigen applicatie in om ambassadeurs en referrals te verzamelen op één plek.

Organisaties gebruiken referral recruitment al jaren via hun eigen medewerkers, Who’s Up vergroot de kansen op succes door ook externe ambassadeurs in te zetten en hen te belonen. Deze vorm van referral recruitment heeft een enorm potentieel, omdat je op deze manier ook de “passief werkzoekenden” kan bereiken via vrienden, kennissen & familie.

Het opzetten van een aantal spelprincipes, ook wel gamification layers genoemd, zorgt ervoor dat we nog meer ambassadeurs kunnen overtuigen om mee te zoeken naar de juiste kandidaat. Onze jarenlange ervaring in gamification en creativiteit delen we maar al te graag met onze klanten zodat we de best mogelijke resultaten kunnen behalen!

Hoe gaan we te werk?

Elke campagne die we opstarten is volledig op maat gemaakt van onze klanten, omdat we geloven dat rekrutering steeds vanuit de organisatie zelf moet komen. Zo versterk je jouw eigen branding en ga je voor een duurzaam aanwervingsbeleid! Van A-Z begeleiden we onze klanten met:

De voordelen

Who's Up Testimonials

more talent

Een unieke combinatie van rekrutering, marketing en sales zorgt voor de nodige instroom en versterkt tegelijk de employer branding!
Who's Up Gamification

more fun

Gamification zorgt voor een candidate experience die vele malen hoger ligt dan de traditionele processen die we in rekrutering toepassen!
Who's Up Referral 2

more results

Door "via-via" op zoek te gaan naar kandidaten maak je meer kans op de juiste match en op een aantal nieuwe ambassadeurs!

De referral app

Onze referral app kan je vergelijken met een jobplatform. Het grote verschil is dat elke gebruiker niet alleen zelf kan solliciteren, maar ook andere mensen kan voorstellen. Het principe van referral recruitment vormt de basis van onze app. Ook video speelt een belangrijke rol in onze applicatie. Elke job die online komt te staan, wordt aangevuld met maximum 6 video’s. Met deze video’s willen we de gebruikers nog dichter brengen bij de werkgever, dankzij een sterke & eerlijke employer branding. We willen meer mensen omtoveren tot ambassadeurs en video speelt daar een cruciale rol in. 

Referral Recruitment
Referral Recruitment

Gamification is de rode draad doorheen de app. Onze gebruikers kunnen op verschillende manieren beloningen verdienen, afhankelijk van de acties die ze uitvoeren op het platform & de beloningen die worden aangeboden door de werkgevers. 

We onderscheiden alvast 3 badges die verdiend kunnen worden per campagne:

  • Detective – Beloning voor de persoon die het juiste antwoord geeft op de prijsvraagvideo & de schiftingsvraag.
  • Top Dog – Beloning voor de persoon die een kandidaat heeft voorgesteld die aangeworven wordt. 
  • Big Fan – Beloning voor de persoon die de meeste kandidaten heeft voorgesteld, ongeacht of ze worden aangeworven. 

Wij staan voor je klaar!

Marie

Sven

Jorn

Tevreden klanten