Waarom beroep doen op recruiters interessant kan zijn voor jouw carrière

 1. Niet elke job staat online
  Heel wat recruiters ontvangen van hun klanten op een discrete manier nieuwe jobs. Deze staan omwille van diverse redenen niet online en daar kan je dus ook niet op solliciteren. Waarom wachten op de recruiter die jou contacteert? Zorg dat je in hun database staat en dat ze jou kunnen contacteren bij een nieuwe job.
 2. Anonimiteit
  Voltijds werken en daarnaast nog duizenden vacatures bekijken en eventueel registreren bij diverse werkgevers vraagt tijd. Veel tijd. Dankzij recruiters kan je op een anonieme manier continu nieuwe jobs ontdekken. Je hoeft de recruiters vooral te vinden en jouw interesses door te geven. Zij houden je dan op de hoogte van nieuwe jobs die bij jou kunnen passen.
 3. Marktwaarde
  Recruiters kennen de markt en de sector waarin ze actief zijn. Vragen omtrent loon, carrière-advies en de evolutie van de markt kunnen door een professionele recruiter gemakkelijk beantwoord worden.
 4. Snelheid
  Recruiters hebben vaak goede contacten met hun klanten, de werkgevers. Via een recruiter zal je sneller bij de juiste persoon geraken en ze volgen het nog eens op voor je.