Thuiswerk en video

Mei 2020. We leven in bizarre tijden, Covid -19 heeft voor een serieuze impact gezorgd. De situaties die we nu meemaken doen ons denken aan het script van een film. Ik laat nog in het midden of de film goed of slecht is. De geschiedenis leert ons dat we hier samen uit geraken en dat we de komende maanden verschillende conclusies kunnen trekken. Maar eerst de gezondheid, dat is het belangrijkste. 

Ik hou ervan om door mijn Linkedin te gaan, vaak kom ik boeiende artikels tegen. Wat me opviel is dat het vaak over “thuis werken” gaat en dat mijn visie hierover vaak botst met deze van de maatschappij.

Thuiswerk

Het lijkt wel of ik minder optimistisch ben dan het overgrote deel van onze bevolking.

Ik hoor links en rechts vaak terugkomen dat de trend hopelijk is ingezet om meer thuis te werken dan op kantoor te zijn. Dat de productiviteit hoger ligt dan op kantoor en dat er minder files zijn.  

Thuis werken < Kantoor werken

Ik heb de afgelopen jaren het geluk gehad om veel vrijheid te hebben. Ik werk regelmatig van thuis, vroeger meer dan op vandaag. Waarom die verandering? Omdat ik voor mijn eigen heb gemerkt dat ik de afscheiding nodig heb tussen privé en werk. Mijn mening is simpel: thuis werken moet zeker kunnen, maar om de beste resultaten te halen is het belangrijk dat het aantal uren dat er thuis wordt gewerkt nooit groter is dan de uren die op kantoor worden gewerkt. Een balans van 40-60 lijkt me ideaal. Uiteraard is elke situatie afhankelijk van de sector en job. Het is niet voor alle jobs mogelijk om thuiswerk in te schakelen. 

Het verschil tussen individuele productiviteit en teamproductiviteit

De toegevoegde waarde van op kantoor te werken zit hem vooral in het grotere geheel. Ik snap dat heel wat mensen het gevoel hebben dat ze productiever zijn als ze thuis werken. Ze worden niet gestoord, ze krijgen meer gedaan, … Allemaal goede argumenten. Maar het bedrijf dat de beste resultaten behaalt is een bedrijf dat een sterk geheel is van verschillende individuen. Er is een goede teamgeest nodig, er is een sterke band nodig tussen de verschillende collega’s. Dat zijn de bedrijven die op lange termijn gaan winnen. Dit behaal je het beste door mensen effectief samen te zetten in eenzelfde omgeving, niet door samen een koffie te drinken achter een computerscherm.

Meten van productiviteit

De beslissing om thuiswerk te introduceren, te vergroten of te verkleinen is geen gemakkelijke beslissing. En je hebt daarvoor data nodig. Een beslissing nemen op basis van een gevoel is nooit een goede strategie. Vandaar dat het belangrijk is om de productiviteit te gaan meten. 3 tips van mijn kant:

  1. Zorg ervoor dat alles automatisch loopt en dat de medewerker zelf hier geen last van ondervindt of tijd verliest.
  2. Controleer niet alles, elke medewerker heeft nog een gevoel van vrijheid nodig.
  3. Gebruik de metingen om duidelijke doelstellingen te gaan opmaken voor elke medewerker en communiceer deze ook op voorhand.

Video

In tijden zoals vandaag kunnen we niet zonder. We hebben samen verschillende meetings, koffiepauzes zijn digitaal en op vrijdag 17 uur drinken we samen een glas Cava dankzij Teams & Zoom. Netflix staat vol nieuwe series en Telenet laat het toe om gratis blockbusters te bekijken. Video is continu aanwezig in ons leven op vandaag.

Zo ook in rekrutering. Ik geloof meer in video dan een vacaturetekst. Ik geloof meer in video dan een CV.
Gisteren kreeg ik een registratie binnen van Michiel, hij zoekt werkt als data-analist. Ik nam de proef op de som en probeerde mij op basis van zijn CV een beeld te vormen van zijn persoonlijkheid. Heel fun,  profiling zoals ze doen bij de FBI. 

Mijn inschatting kwam niet overeen met de video die ik doorgestuurd kreeg. Michiel zag er anders uit en  kwam ook anders over. Met video kijk je meer naar de persoon dan naar de competenties. De combinatie van video en een CV lijkt me een geslaagd en gebalanceerd huwelijk. 
Ik blijf alvast inzetten op meer video, hopelijk volgen heel wat bedrijven.

Ik sluit graag af met de uiting van mijn hoop dat iedereen gezond blijft. Wees verstandig, samen werken we aan terug een normaal bestaan.