Strategie 2021

2021, here we come

Yes, wij zijn super enthousiast dat 2021 begonnen is. En het is niet enkel omdat we, zoals iedereen, 2020 kotsbeu waren. De grootste reden van ons enthousiasme is de weg die we in 2021 zijn ingedraaid. Waar we vooruit kijken, trouw blijven aan onze visie en blijven inzetten op innovatie in rekrutering. 

We geloven dat 2021 het jaar wordt waar we nog meer organisaties gaan helpen om winning teams te vormen door het juiste talent aan te werven. Met als belangrijkste componenten onze unieke aanpak, ervaring, technologie en assessments. Want rekrutering in 2021 zal onze klanten weer nieuwe uitdagingen voorschotelen en we zijn ervan overtuigd dat we samen met hen een duurzame oplossing gaan vinden. 

Daarom heffen we het virtuele glas op 2021, een jaar van verandering (ook voor ons) en kwalitatieve resultaten. Een jaar waarin we nog dichter zullen staan bij onze klanten en kandidaten en waar we de kwaliteit van rekrutering naar een hoger niveau zullen tillen. Wij zijn er klaar voor, hopelijk jullie ook. Tot snel!

Team Who’s Up

Overzicht

Focus op Instroom

We gebruiken onze eigen software oplossing exclusief om onze klanten te helpen met een unieke instroom van het juiste talent. 

Bouwen van Winning Teams

Instroom dankzij ons eigen jobplatform, assessments van teamleden en kandidaten, matching van al die data en ten slotte onze eigen ervaring zorgen ervoor dat we sterk bouwen aan winning teams.

Unieke matching

Door gebruik te maken van laagdrempelige assessments en speeddates zorgen we op een innovatieve manier voor een kwalitatieve matching.  

Upgrade software

Onze software kreeg een upgrade, enkele bugs werden opgelost en de structuur voor onze mobiele applicatie (najaar 2021) werd uitgerold.