Onze goede voornemens voor 2020

2020 – een jaar waar nog meer jobs knelpuntberoepen worden en steeds meer wordt ingezet op flexibiliteit binnen het personeelsbeleid. Een jaar waar recruiters creatief uit de hoek komen om de juiste kandidaat voor de functie te vinden. Hoe sta jij tegenover samenwerkingen met “recruitmentbureaus”, diversiteit op de werkvloer en de betekenis van ‘talent’?

Who’s Up gelooft dat samenwerken met recruiters belangrijker wordt. Teamwork makes the dreamwork én bij een goede samenwerking horen uiteraard ook correcte regels en (prijs)afspraken. 2020 voorziet ons van software die deze partnerships eenvoudiger maakt. Bij deze stellen we graag ons veelbelovende communicatiesoftware voor.  

Manage alles vanuit één systeem

Met ons platform helpen we bedrijven efficiënter en beter te communiceren met partners. Wij noemen het ook wel een VCT (Vendor Communication Tool). Je managet alles vanuit één systeem: via de Cloud stuur je een job de wereld in en kan je deze vervolgens makkelijk delen met derden, video’s toevoegen en instroom vergelijken of beoordelen. Bovendien is het platform ook voorzien van een handige chatfunctie en zetten we 100% in op een duidelijke data-opslag en rapportering. Het is easy to use én de pricing is op maat van jouw onderneming.

Heb je interesse? Neem dan zeker contact op met ons en/of doe onze online test om te kijken wat Who’s Up voor jou kan betekenen. 

 Wat betekent ‘talent’ voor jou?

De term ‘talent’ blijft een moeilijk woord in 2020, want: what’s in a name? Voor elke persoon of onderneming is de invulling van dit woord anders. Een ding is zeker: talent en competenties gaan hand in hand. Om die reden blijven wij in ‘t nieuwe jaar verder op onze zoektocht naar talent inzetten én baseren wij ons niet op het perfecte CV. 
Recap: in 2019 mochten we maar liefst 600 registraties van werkzoekenden ontvangen. 

Positieve marktevolutie

Bij de 55-plussers zien we een forse daling in werkloosheid. Dat is goed nieuws en hoopgevend voor de toekomst! Veel bedrijven staan sceptisch tegenover het aannemen van een 55-plusser, maar ongelijk hebben ze. Zo zorgen ze vaak voor stabiliteit, gouden kennis en komen ze uit een werklustige generatie. Een goede mix tussen jongeren en ouderen op de werkvloer, het blijft een gouden regel. Hoe sta jij hier tegenover? Laat het ons weten! 

Slot

Nieuwe software, meer diversiteit en de uitdagende zoektocht naar nog meer talent. Hier zijn we wel even zoet mee voor de komende maanden bij Who’s Up! Ook niet onbelangrijk: streven naar een goede work-life balance. Durf keuzes te maken, leer ook eens nee zeggen en zorg vooral goed voor jezelf!