Google For Jobs

Google For Jobs

Sinds 22 september 2020 is Google For Jobs ook aanwezig in België. Ondertussen hebben we al heel wat resultaten van andere landen en deze zijn bijzonder positief. De traditionele jobboards in rekrutering krijgen heel wat klappen, maar hebben zich aangepast aan deze nieuwe speler. Google is een wereldspeler, tijd om deze nieuwe speler te gaan integreren in de huidige strategie binnen rekrutering. 

¨Wij publiceren 5 antwoorden op vragen die we vaak krijgen, veel leesplezier! 

Is dit een gamechanger?

Zeker weten! 

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 70% van de mensen hun zoektocht naar een nieuwe job starten via Google. Dit houdt dus in dat heel veel mensen niet meer gaan terechtkomen op de jobboards, maar rechtstreeks via Google tot de werkgever gaan geraken. Maar het is niet gemakkelijk om bovenaan de ranking te staan en de jobboards hebben een serieuze inhaalbeweging gedaan om daar te geraken, dus Google zal een mooie aanvulling zijn. 

Yes, er is heel veel dat je kan en moet doen. 

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Indeed, gaat Google wel heel veel waarde hechten aan de kwaliteit van jouw website en vacaturepagina. De manier waarop de vacature is geschreven zal enorm belangrijk worden. Het is belangrijk om jouw innerlijke copywriter naar boven te laten komen bij die volgende vacature. Naast het schrijven van de juiste teksten zal ook de technische opbouw van de website een rol gaan spelen. 

Hoef ik hier zelf iets voor te doen?

Gaat Google de volledige markt innemen?

Neen, zo een vaart zal het niet lopen. 

De jobboards en recruiters spelen slim in op Google en hebben ondertussen hun volledige website en vacaturepagina’s geoptimaliseerd. Zo zal je dus heel vaak jouw eigen vacature niet van boven zien verschijnen, benieuwd of Google hier gaat op inspelen. Je zal enkel de eerste 3 resultaten bovenaan zien verschijnen, dus het wordt drummen daar vanboven!

 

Neen, Google For Jobs is geen jobboard.

Net zoals Indeed gaan zijn gegevens verzamelen en plaatsen ze dit op één platform. En Google heeft heel veel informatie die ze kunnen gebruiken. Daarnaast maken ze gebruiken van AI, een computer die zichzelf continu nieuwe zaken bijleert en de data nog beter leert anticiperen. Verwacht Google dus maar op je digitale deurstep de komende dagen indien je vacatures hebt openstaan!

 

Kan ik een vacature zelf plaatsen?

Is Google For Jobs gratis?

Ja, voorlopig wel nog. 

Wij denken dat dit wel nog zal veranderen en dat we gaan evolueren naar een systeem waar je jouw positie op de rangschikking kan kopen. Maar momenteel kan je er dus volledig gratis gebruik van maken, veel succes!