Prijzen & formules

Ondertussen weet je al dat onze aanpak van rekruteren bestaat uit heel wat marketing & technologie. Daar is een goede reden voor: wij geloven niet in uitsluitend rekruteren met een vacature, hiervoor is de lijst met knelpuntjobs in België al veel te lang geworden.  Talent aanwerven is op vandaag even moeilijk geworden als klanten aanwerven en het belang van story telling & marketing is enorm gestegen. Daarnaast bestaan er heel wat (gratis) tools die het leven van een recruiter aangenamer maken, denk maar aan Google For Jobs.

Om onze klanten te kunnen helpen in al deze verschillende situaties hebben wij 3 verschillende formules waaruit gekozen kan worden. Vraag jouw vrijblijvende kennismaking aan als je met nog vragen zit of twijfelt wat de beste aanpak is voor jouw organisatie.

All-in

We vormen één team, waarbij we de branding van de organisatie gaan inzetten om instroom te genereren en de juiste technologie inzetten waar nodig.

 

Een combinatie van een vast startbudget met een resultaatgerichte vergoeding.

No cure No Pay

We bieden ondersteuning aan bij de zoektocht naar een nieuwe collega zonder de branding te gebruiken van de organisatie. 

 

Een vastgelegd budget die pas wordt uitbetaald bij aanwerving.

Consultancy

Projectsamenwerking waarbij je één van onze HR Marketeers wil inzetten en zo de stap gaat zetten naar een digitaal HR-beleid binnen de organisatie.

 

 

Een vast dagtarief en looptijd voor het volledige project.