Contact

5 tips voor een goede samenwerking met recruiters

1.      Goede en duidelijke afspraken

Wanneer we de term“afspraken” horen, dan denken we direct aan contracten. Uiteraard zijn deze belangrijk. We willen immers duidelijke prijzen en voorwaarden. Wat vaak vergeten wordt, is bepalen wat je verwacht, ook wel SLA’s genoemd. Een Service Level Agreement (SLA) is een contract tussen de leverancier en klant met de voorwaarden. De kunst is om die dan effectief ook te gaan meten.

2.      Data, data en nog meer data

Meten is weten. We horen het vaak, maar in de praktijk wordt het zelden toegepast. Ga even na welke informatie je op het einde van het jaar graag zou bekomen. Bijvoorbeeld: van waar komen onze kandidaten? Wat is de CPC (Cost Per Candidate)? Hoeveel tijd spenderen we aan elke vacature? Dit zijn één voor één belangrijke vragen.

3.      De juiste technologie en foutloze integraties

Dagelijks komen er nieuwe technologieën aan bod, die jou als werkgever kunnen helpen om nog sneller en efficiënter te werken.  Onze tip: droom van een ideale wereld en ga op zoek naar systemen die hierbij kunnen helpen. Omdat één systeem vaak niet genoeg is willen we ook graag de aandacht vestigen op integraties. Manueel invoerwerk doen is tijdrovend, het nog eens dubbel moeten doen is gewoon absurd. Zorg voor een duidelijke flow en laat de verschillende systemen communiceren met elkaar.

We herhalen het graag: probeer zoveel mogelijk af te stappen van mailverkeer!

4.      Werk met video

Video zorgt voor een betere kennismaking en informatieoverdracht. Maak van dit medium zeker gebruik in jouw communicatie. Hoe ziet de openstaande functie eruit? In wat voor omgeving gaat die persoon aan de slag? Maar ook dit is interessant: een cv is misschien nodig, maar een persoonlijke videoboodschap van een kandidaat is toch gewoon veel beter? Integreer video zowel als bedrijf als voor werkzoekenden.

5.      Geef eerlijke feedback

Zorg dat je op een snelle en duidelijke manier feedback kan geven aan elkaar. Dit is cruciaal in een samenwerking: het ontbreken van feedback zorgt voor heel wat frustraties. Bekijk de verschillenden soorten technologie die beschikbaar zijn om zo weinig mogelijk tijd te verliezen en toch goede feedback te geven.