4 actuele weetjes over sourcing

Time flies when you’re having fun. Let’s make it a December to remember? Van chatbots tot commitment indicatoren bij werknemers, deze 4 actuele weetjes over sourcing, moesten we gewoon met jou delen. Lees er nu alles over!


Je volgende sollicitatie met een robot? 

Om het recruiters makkelijker te maken is er nu de eerste rekruteringsrobot. Ook wel omschreven als ‘de robo-collega van de menselijke recruiter’ die een gesprek begeleidt en vervolgens de antwoorden verwerkt.  Deze chatbot zou op een (gender)neutrale manier een gesprek te voeren zonder vooroordelen. Raar toch, dat we die drang blijven hebben om mensen te vervangen? Voor sourcing en eerste screening, ok. Maar een gesprek voeren, een persoon inschatten of inspelen op emoties zijn toch wel taken die volgens Who’s Up mens uitschreeuwen. 

Feedback is key

Sourcing is belangrijk maar investeer ook voldoende tijd in wat daarna gebeurt. Wanneer die nieuwe werknemer start, kan het niet de bedoeling zijn dat de ander de deur uitwandelt. Concreet: investeer in manieren om jouw (nieuwe) werknemers te blijven motiveren. De mate waarin iemand feedback vraagt, blijkt daarbij een belangrijke indicator te zijn. Neemt de vraag naar feedback af, wijst dat erop dat je werknemer misschien minder commitment toont en wel wat positieve feedback kan gebruiken. 

“De beste sourcing strategie”

Is er zoiets als de beste sourcing strategie? Een eindeloze discussie maar wij geloven dat dé beste software, tool of manier van rekruteren niet bestaat. Het vinden van de juiste kandidaat hangt af van verschillende factoren met als belangrijkste factor: de werkgever. Hoe een bedrijf zich positioneert op de markt en zich onderscheidt van concullega’s does the trick. Vroeger solliciteerden werkzoekenden bij werkgevers, nu zijn de rollen omgedraaid. Eentje om over na te denken?

Wij geloven in levenslang leren 

Je vernam het waarschijnlijk al: het niveau van het (Vlaams) onderwijs blijft dalen. Als bedrijf op zoek gaan naar the perfect match is een utopie geworden – de perfecte kandidaat bestaat niet. Investeer daarom in je eigen opleiding, voor jezelf maar ook voor jouw werknemers. Zo gaat er meer geld naar matching, minder naar sourcing. Sounds like a plan? Je wint er gemotiveerde werknemers mee, een WIN WIN voor iedereen.

————-

Wat is jouw mening over investeren in opleidingen én geloof jij ook in feedback als belangrijke motivatie-indicator? Laat het ons weten, maar één ding is zeker: de zoektocht naar talent start vanuit talent en niet vanuit de job zelf. 

Zo, Who’s Up gaat terug aan de slag. Interesse in een kennismaking? Contacteer ons. 

Neem contact op